Uw productselectie

MakraTwo Ruitenkit

MAKRA TWO realiseert zonder primer en/of activator een perfect resultaat. Minder producten betekent minder kosten, minder processtappen en minder risico op fouten. Ook de praktische folieverpakking en de lange houdbaarheid van 12 maanden maakt de kit nog interessanter.

MAKRA TWO is hoogmodulair en daarom voor alle carrosseriën geschikt. Dankzij de koude verwerking is er geen sprake van een lange voorbereidingstijd. De hoge viscositeit voorkomt het afzakken van de ruit. De geleidingseigenschappen van de kit garanderen een onverminderde werking van geintegreerde verwarmings- en antenne-systemen. De temperatuur-onafhankelijke wegrijdtijden van MAKRA TWO zijn TÜV-getest. De uitgevoerde crashtest is gedaan volgens de wereldwijd erkende US-standaard FMVSS 208/212 bevestigt de bijzondere kwaliteit en veiligheid van de MAKRA TWO ruitenkit.

Chemische samenstelling

 

Chemische basis: 1-component polyurethaan
Kleur zwart
Dichtheid (DIN 53217-4) 1,20 g/cm³
Standvermogen zeer goed
Uitharding luchtvochtigheid
Verwerkingstemperatuur 10 tot 40 °C (kit)
Huidvormingstijd ca. 15 tot 20 minuten
Open tijd ca. 15 minuten
Doorharding ca. 3 tot 4 mm/24 uur
Shore A (DIN 53505) ca. 65 tot 75
Treksterkte (DIN 53504) ca. 11 MPa
Rek tot scheur (DIN 53504) ca. 400 %

Doorscheur (DIN 53515) ca. 11 N/mm
Modulus (DIN EN 1465) ca. 9 MPa
Afschuifsterkte (DIN 54451) >2,5 MPa
Geleiding (DIN 60093) ca. 106 Ωcm
Houdbaarheid (Opslag >25 °C) 12 maanden 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen

  • activator- en primerloze ruitenkit
  • tijd- en kostenefficiënt door slechts 2 stappen
  • hoogmodulair met een modulus van > 2,5 MPa
  • geschikt voor alle personenauto‘s
  • veilige temperatuur-onafhankelijke wegrijtijd tot -10 °C met/zonder airbags: 1 uur
  • OEM-kwaliteit (HIQURE-geschikt)
  • TÜV-getest: crashtest volgens de wereldwijd
  • erkende US-standaard FMVSS 208/212
 
Let op: de MakraTwo ruitenkit vervangt de MakraOne en de MakraOne+. Gebruik MakraTwo enkel met de voorgeschreven producten. Gebruik geen MAKRA CONNECT hechtingsversterker; deze is enkel geschikt voor de MakraOne+.
 

Verwerking

De hechtoppervlakken moeten schoon, droog en vetvrij zijn. Om een betrouwbare hechting te realiseren, moeten alle siliconen- en scheidingsmiddelresten zorgvuldig met MAKRA REMOVER van de ruit verwijderd worden. Voor het terugsnijden van de kitresten dient de sponning eveneens met MAKRA REMOVER gereinigd te worden. In dit primerloze systeem van MAKRA wordt een primer alleen gebruikt als er geen keramische rand aanwezig is, of als deze
beschadigd is. Voor een gelijkmatige aanbrenging van de kit wordt geadviseerd om deze in een driehoeksrups op te zetten. De ruit moet binnen 15 minuten na het begin van het aanbrengen van de kit geplaatst worden. Voor de behandeling van lakbeschadigingen worden MAKRA KORROSION-SCHUTZ-PRIMER of de MAKRA KORROSIONSSCHUTZSTIFT aanbevolen.

Log in om direct te bestellen.
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen? De volgende werkdag geleverd!