Uw productselectie

Makra 2K Plastic Repair Set

2K lijm van hoge kwaliteit voor kunststofreparatie en meer. 

Het ideale product voor de reparatie van kunststof onderdelen van voertuigen, zoals spoilers, bumpers, grilles, spiegelkappen, koplampsteuntjes, bevestigingsclips enzovoorts. 

Daarnaast ook zeer geschikt als universele lijm vanwege de krachtige hechting op andere materialen dan kunststof, zoals hout en metaal. 

Inclusief 3 mengnozzles.

Chemische samenstelling

Kleur: zwart
Shore D:  85
Positioneertijd:  2 minuten
Schuur- en overspuitbaar:  8 minuten
Hanteerbaar: 3-4 minuten 
Doordroging 60 minuten

* bij een temperatuur van 22 °C.

Eigenschappen

  • Snel en goedkoop kunststof repareren
  • Snelle uitharding
  • Voor vrijwel alle kunststoffen geschikt (m.u.v. PE en PTFE)
  • Schuurbaar en overspuitbaar
  • Goede hechting op vele ondergronden, zoals hout, metaal, fiberglas, glas, etc.
  • Goede water- en chemicaliënbestendigheid

Verwerking

De ondergrond schoon, droog en vetvrij maken. Het te repareren deel aan de voorzijde schuren met P120 schuurpapier. De achterzijde zo ruw mogelijk maken met behulp van een slijptol. 

Bij kunststofreparatie dient de ondergrond grondig met Makrysol (302-11). Laat de reiniger geruime tijd uitdampen. Vervolgens de te verlijmen delen te behandelen met Makra Plastic Repair Primer en dit ca. 10 minuten laten drogen. 

Open een nieuw lijmpatroon of vervang de nozzle van een eerder gebruikt patroontje. Bij een nieuw patroon, het eerste beetje product niet gebruiken. 

Breng het product aan op de te verlijmen delen en voeg deze snel samen en fixeer deze kort onder lichte druk, tot de lijm krachtig genoeg is. 

Bij de reparatie van een scheur of een gat dient het product aan de achterzijde cq. de niet-zichtzijde voldoende uitgestreken te worden met een kwast of een plamuurmes. Na 15-20 minuten kan de voorzijde geplamuurd worden met een voor kunststof ontwikkelde plamuur. Bij het aflakken de voorschriften van de fabrikant in acht nemen.

Let op: verwijder de nozzle pas bij het volgende gebruik om te voorkomen dat restjes van de componenten de patroon afsluiten.

In geval van twijfel bij specifieke toepassingen worden testen altijd aanbevolen.

Log in om direct te bestellen.
Voor 15.00 uur besteld op werkdagen? De volgende werkdag geleverd!